Tamales de masa

Tamales de masa

Hey everyone, it's John, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Tamales de masa. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Tamales de masa is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. Tamales de masa is something which I have loved my whole life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tamales de masa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales de masa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tamales de masa is 35 tamales gdes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Tamales de masa using 18 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve it.

Para quienes les salió muñequito en la rosca de reyes, aquí la receta de los tamales de masa. (Es algo extensa pero espero a alguien le des de ayuda) #delantaldorado

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Tamales de masa:

  1. 1 pechuga de pollo hervida y deshebrada
  2. 2 kilos masa
  3. 2 hojas acuyo picadas finamente
  4. 2 litros agua
  5. 1 1/2 Kilos manteca de cerdo
  6. 3 litros caldo de pollo
  7. c/n hojas de acuyo o hierba santa cortadas en 4 si son grandes
  8. 2 rollos de hoja de plátano
  9. 3 cucharadas consomé de pollo en polvo
  10. c/n sal
  11. Para la salsa..
  12. 1 pedazo cebolla
  13. 3 dientes ajo
  14. 5 chiles guajillo
  15. 10 chiles chipotle secos
  16. 8 pimientas
  17. 1 pizca comino
  18. 2 cucharadas aceite

Steps to make to make Tamales de masa

  1. En una cacerola ponemos los 2 kilos de masa y los 2 litros de agua y batimos con las manos un poco y dejamos reposar.
  2. Poner a hervir los chiles en con una taza y media de agua.
  3. En la cacerola donde vamos a poner a hervir la masa (tiene que ser grande porque rinde bastante) echamos un poco de manteca y después la masa, las cucharadas de consomé, sal al gusto y las hojas de acuyo picadas. Hay que moverle constantemente yaa que la masa se puede pegar.
  4. Cuánto sientas que la masa se empieza a poner espesa hay que irle agregando el caldo de pollo poco a poco, conforme mueves te vas dando cuenta si le falta más caldo. Y le ponemos el resto de la manteca sin dejar de mover.
  5. Movemos como por 25 minutos hasta que empieza a hacer como burbujas grandes (hay que tener cuidado porque empieza a aventar masa caliente). Después de ese tiempo se le apaga y se deja reposar mientras hacemos la salsa.
  6. En un sartén ponemos las 2 cucharadas de aceite y cuando caliente freímos la cebolla y los dientes de ajo. Colocamos en la licuadora los chiles, el ajo y la cebolla, el comino y las pimientas y licuamos bien. Después en el mismo sartén donde freímos el ajo, ponemos a freír la salsa y la probamos de sal. Una vez hervido le apagamos.
  7. Cortamos las hojas de plátano más o menos en tamaño oficio y les ponemos en medio un pedazo como a la mitad del grande.
  8. Le echamos una cucharada grande de masa, le ponemos pollo salsa y arriba acuyo y lo envolvemos. Repetimos con todos los tamales hasta terminar la masa. Los vamos colocando en una vaporera con agua a la altura de la rejilla.
  9. El tiempo de cocción estimado es de 1 hr. 15 minutos. Tenemos que estar pendientes que no se quede sin agua la vaporera ya que si se seca los tamales agarran un sabor ahumado y se pueden quemar. Sabremos que están listos porque la hoja de acuyo de desbarata al tacto.
  10. Nota... Teniendo en cuenta que el caldo ya tiene sal, hay que ir probando la masa cuando se esté hirviendo para no salarla.

As your experience and self-confidence expands, you will locate that you have extra natural control over your diet regimen as well as adjust your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you wish to offer a recipe that makes use of fewer or even more ingredients or is a little more or less zesty, you can make easy modifications to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for basic cooking skills for novices you do not need to discover them however only if you master some basic cooking strategies.

This isn't a full overview to fast and very easy lunch dishes but its great something to chew on. Ideally this will get your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Easiest Way to Make Perfect Tamales de masa. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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