Pozole casi vegetariano
Hello everybody, it's Drew, welcome to my recipe page. Today, we're going to make a special dish, Pozole casi vegetariano. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pozole casi vegetariano is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is easy, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Pozole casi vegetariano is something that I have loved my entire life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Pozole casi vegetariano, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole casi vegetariano delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pozole casi vegetariano is 8 tazon chicos. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pozole casi vegetariano estimated approx 2 horas.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pozole casi vegetariano using 18 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.
En el régimen alimenticio en el que nos encontramos mi esposa y yo, es requerido consumir muchos vegetales, hortalizas y leguminosas cocidos en agua o caldo de ave desgrasado. Yo aproveche para hacer un pozole y cumplir con el requisito. En este se usa caldo de pollo, pero puede usarse de guajolote sin problema, solo usen desgrasado.
Ingredients and spices that need to be Take to make Pozole casi vegetariano:
- 1/2 kilo maíz pozolero precocido limpio
- 750 gramos hongo seta (o cualquiera sirve) limpio y troceado
- 4 dientes ajo grandes
- 1 cebolla mediana
- 4 jitomates medianos
- 3 chiles guajillos con semillas
- 1/4 cucharadita orégano en polvo
- 1/2 cucharadita pimienta negra en polvo
- 1 litro caldo de pollo desgrasado
- 1 litro agua (separe 1/4, 1/4 y 1/2)
- 250 gramos calabaza larga verde (calabacín o italiana)
- 1 ramo epazote mediano
- 250 gramos flor de calabaza (solo la flor sin tallo)
- 1/2 lechuga romana en julianas
- 4 rábanos en rebanadas delgadas
- 1/2 cucharadita chile de árbol seco y molido casi a polvo
- 2 cucharaditas aceite neutro
- al gusto sal y pimienta
Steps to make to make Pozole casi vegetariano
- ADVERTENCIA: lleva mucho tiempo hacer un buen pozole, incluso con el maíz precocido. Tome sus precauciones de tiempo.
- Limpie en un recipiente con agua el maíz. Llene hasta cubrirlo, agite fuerte los granos con la mano (verá que se desprenden tanto pedazos de cáscara como "ojitos" de cada grano) para lavarlos. Escurra para quitar impurezas y repita hasta que todo el grano este limpio. Reserve.
- Ponga a cocer a fuego 3/4 el maíz con 1/2 litro de agua (o el suficiente para cubrirlo). Tape la olla y deje cocer por 1 hora.
- Mientras cuece el maíz, ponga a hervir en un 1/4 de litro de agua los chiles hasta que ablanden. Reserve.
- Licue el jitomate, cebolla, ajo, chiles (con todo y agua), orégano y pimienta. Licue de a poco, por el calor de los chiles puede generar presión y salpicar ampliamente todo. Licue a punto fino, cuele con colador fino. Limpie el resto que ha quedado en el vaso de la licuadora con el agua restante, viértalo al colador para sacar lo máximo del licuado. Reserve.
- En una olla de al menos 6 litros de capacidad, ponga a calentar a fuego alto el aceite a punto de humo.
- Añada el licuado de golpe, incorpore y deje que hierva. Añada el epazote, baje el fuego a medio y deje cocer por 20 minutos.
- Pasada una hora de cocción del maíz, recupere los granos y viertalos en el chile (después de sus 20 minutos de hervor). Deje hervir por 5 minutos.
- Añada el caldo de pollo y lleve a hervor por 15 minutos.
- Añada los hongos setas y deje hervir por 5 minutos.
- Añada la calabaza en trozos pequeños y deje hervir por 5 minutos.
- Añada la flor de calabaza y deje hervir por 5 minutos.
- Añada el chile de árbol y deje hervir por otros 10 minutos. Rectifique sazón con sal y pimienta. Transcurrido el tiempo, apague el fuego y tape la olla. Deje reposar por 10 minutos antes de servir.
- Al servir, complemente con lechuga y rábanos. Sirva muy caliente y acompañe con tostadas de tortilla de maíz al comal.
As your experience as well as confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal tastes in time. Whether you want to offer a recipe that utilizes less or more components or is a little bit essentially spicy, you can make simple modifications to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes on schedule. As for standard food preparation abilities for newbies you don't need to learn them yet just if you master some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete overview to fast as well as simple lunch dishes but its great something to chew on. Ideally this will get your creative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Favorite Pozole casi vegetariano. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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