Pozole de maíz azul o rojo con champiñones

Pozole de maíz azul o rojo con champiñones

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Pozole de maíz azul o rojo con champiñones. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pozole de maíz azul o rojo con champiñones is one of the most popular of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes delicious. Pozole de maíz azul o rojo con champiñones is something that I have loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Pozole de maíz azul o rojo con champiñones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole de maíz azul o rojo con champiñones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Pozole de maíz azul o rojo con champiñones using 19 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Esta receta es muy típica en los Altos de Jalisco, para esta temporada de aguas, donde los hongos y setas se reproduce y en casa era común tener frescos día con día. Es una receta ve gana, si se desea puede prepararla con carne de su preferencia, se hacia para ir de paseo al río o al puente donde se juntaban varias familia para disfrutar del campo.

Ingredients and spices that need to be Get to make Pozole de maíz azul o rojo con champiñones:

  1. 1 kilogramo maíz de color ya sea azul o rojo
  2. 3 cucharadas cal
  3. 2 cebollas grandes con cabo
  4. 7 dientes ajo
  5. puño hierbas de olor
  6. 1/2 kilo champiñones
  7. 1 lechuga romana
  8. 1 manojo rábanos
  9. 1 kilo limones
  10. 3 chiles anchos
  11. 3 chiles pasilla
  12. 3 chiles chipotles ahumados
  13. 3 chiles guajillo
  14. orégano seco
  15. 1 poco vinagre
  16. hojas de Laurel
  17. 2 piloncillos
  18. sal de grano o mar
  19. 1 pizca comino

Instructions to make to make Pozole de maíz azul o rojo con champiñones

  1. Se enjuaga el maíz muy bien y se coloca en una olla honda para cocerlo durante más de 6 horas con las tres cucharadas de cal, para nixtamalizarlo. Comenzamos a fuego alto y bajamos poco a poco el fuego, hay que estar moviendo constantemente para que no se queme o pegue el maíz. Ya que se encuentra blando lo sacamos del fuego y dejamos enfriar, frío lo enjuagamos y si se desea se le quita la cabeza a los maíces.
  2. Limpiamos los chiles (venas y semillas), si queremos un picor suave, si deseamos más picante dejamos las semillas y venas, lavamos los chiles y los ponemos a remojar con un toque de vinagre y piloncillo, en esta misma agua los molemos y agregamos el comino y la sal, mientras ponemos nuevamente el maiz a hervir a fuego medio y cuando suelte el hervor le agregamos sal, dejamos un poco y luego la salsita de chiles con el comino y un toque de hierbas de olor, los dientes de ajo y una cebolla.
  3. Ya que hirvió rectificamos la sal y servimos en platos hondos, se acompaña con lechuga picada, cebolla finamente picada, orégano seco, rebanadas de champiñones, jugo de limón, rabanitos y lo que se les antoje, con tostaditas asadas o fritas o simplemente totopos.
  4. En mi pueblo hay gente que le agrega aguacate, chicharrón de puerco, charales, jugo de naranja agria, etc.

As your experience and self-confidence expands, you will certainly discover that you have more all-natural control over your diet as well as adjust your diet to your individual tastes gradually. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a little basically hot, you can make simple modifications to attain this goal. Simply put, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental food preparation abilities for novices you do not require to learn them however just if you understand some straightforward food preparation techniques.

This isn't a full guide to fast and also very easy lunch dishes but its great something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Steps to Make Homemade Pozole de maíz azul o rojo con champiñones. Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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