Carne con Achiote (La leyenda del Tajín)

Carne con Achiote (La leyenda del Tajín)

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Carne con Achiote (La leyenda del Tajín). One of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Carne con Achiote (La leyenda del Tajín) is one of the most popular of current trending meals in the world. It is easy, it's fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're fine and they look wonderful. Carne con Achiote (La leyenda del Tajín) is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Carne con Achiote (La leyenda del Tajín), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carne con Achiote (La leyenda del Tajín) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Carne con Achiote (La leyenda del Tajín) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Carne con Achiote (La leyenda del Tajín) estimated approx 30 minutos.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Carne con Achiote (La leyenda del Tajín) using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

#CocinaMundial2018 México
(MÉXICO) El achiote es un sabor que al menos yo asocio mucho al sur de México, dado que es con recetas provenientes de ahí que lo conocí. Es una receta de sabor intenso sin llegar a picante.

Cuenta una leyenda de la tribu totonaca (asentada en lo que hoy es el estado mexicano de Veracuz) Que hace muchos años, un pequeño niño huérfano andaba solo por los montes cuando escuchó una hacha que cortaba leña. Se acercó y descubrió un hacha mágica que trabajaba sola. La siguió y llegó hasta la pirámide del Tajín donde estaban doce ancianos en solemne reunión, eran doce truenos custodios. Adoptaron al niño y luego se retiraron advirtiéndole que no tocara sus cosas, pero el chico abrió un baúl donde había trajes maravillosos, eran de los dioses. Se puso el que más le gustó, pero al desenvainar la espada se escucharon truenos y una lluvia torrencial empezó a caer, era el traje de Tajín, dios de la tormenta. El niño, feliz, empezó a saltar entre las nubes produciendo aún más desastre. Los ancianos adivinaron lo que sucedía y trataron de atrapar al niño, pero no pudieron, solo con el arcoíris lograron atarlo y lo encerraron en el fondo del mar. El niño sigue preguntando cuándo es su cumpleaños pero los ancianos no le dicen, podría desatarse y jugar otra vez, su cumpleaños es el 24 de junio, día de inicio de la temporada de lluvias. Les dejo una melodía prehispánica https://www.youtube.com/watch?v=d1M7uqfsofs

Ingredients and spices that need to be Get to make Carne con Achiote (La leyenda del Tajín):

  1. 1/2 kg bistec de res en fajitas
  2. 2 jitomates grandes
  3. 1 rodaja fina de cebolla
  4. 1 ajo pequeño
  5. Aceite vegetal
  6. Al gusto Sal
  7. Al gusto Pimienta negra
  8. 2 cucharadas soperas pasta de achiote
  9. Al gusto tomillo y mejorana
  10. Al gusto cebolla y cilantro picados frescos (para decorar)

Steps to make to make Carne con Achiote (La leyenda del Tajín)

  1. En una olla antiadherente pon un poco de aceite vegetal. A fuego medio añade la fajitas de carne de res y permite que empiecen a dorarse. Remueve de vez en cuando con una espátula de madera o plástico para que no se peguen entre ellas. Sazona con sal, pimienta, tomillo y mejorana.
  2. Mientras la carne termina de sellar (cambiar de color) licúa los dos tomates, la rodaja fina de cebolla, el ajo y la pasta de achiote hasta obtener una mezcla homogénea. Si queda muy espesa añade un poco de agua.
  3. Cuando la carne haya sellado totalmente agrega la mezcla de los jitomates y el achiote. Remueve asegurándote de que a cada rincón de la carne llegó la mezcla.
  4. Tapa y permite que se cueza a fuego medio por 20 minutos removiendo de cuando en cuando para que el guisado no se pegue al fondo de la olla. Si tiene demasiado líquido retira la tapa los últimos 10 minutos. ¡Buen provecho y feliz verano!

As your experience and confidence grows, you will locate that you have extra natural control over your diet regimen and adapt your diet plan to your individual tastes in time. Whether you wish to offer a recipe that utilizes less or more active ingredients or is a little bit more or less spicy, you can make straightforward adjustments to attain this goal. In other words, start making your dishes in a timely manner. When it comes to basic food preparation skills for beginners you do not require to learn them however only if you master some basic cooking strategies.

This isn't a complete guide to fast and very easy lunch recipes but its great food for thought. Hopefully this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Super Quick Homemade Carne con Achiote (La leyenda del Tajín). Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Arroz con leche y mazamorra morada 🇵🇪

Aguacates rellenos de atún y chiles

336. Salsa de setas y salchichas a la crema para pasta