Arroz con leche de mi infancia con merengue

Arroz con leche de mi infancia con merengue

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Arroz con leche de mi infancia con merengue. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Arroz con leche de mi infancia con merengue is one of the most popular of current trending foods in the world. It's easy, it's quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. They are fine and they look fantastic. Arroz con leche de mi infancia con merengue is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Arroz con leche de mi infancia con merengue, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con leche de mi infancia con merengue delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz con leche de mi infancia con merengue is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Arroz con leche de mi infancia con merengue using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

#Nostalgia Hoy me acordé del arroz con leche que hacía mamá y me entraron unas ganas de comer jajaja, nunca antes lo había hecho y para ser mi primera vez me quedó perfecto, cremoso pero con caldito. Y comerlo calentito como me gusta fue tocar el cielo! Una linda receta para festejar esta nostalgia y la Independencia de Uruguay!

Ingredients and spices that need to be Get to make Arroz con leche de mi infancia con merengue:

  1. 1 litro leche
  2. 100 gr. - 1/2 taza arroz
  3. 160 gr. - 8 cdas. azúcar
  4. 2 yemas
  5. 1 palito canela en rama
  6. 1 trocito cáscara de limón
  7. 1/2 cdta. vainilla
  8. C/n canela en polvo
  9. Para el merengue (opcional)
  10. 2 claras
  11. 4 cdas. azúcar

Steps to make to make Arroz con leche de mi infancia con merengue

  1. Primero ponemos en una ollita y a fuego bajo la leche con el arroz y la mitad del azúcar. Tenemos que remover cada tanto para no dejar que se pegue el arroz en el fondo. Añadimos el palito de canela en rama y la cascarita de limón que no tenga parte blanca. Dejamos hervir y cuando rompe hervor cocinamos 10 minutos y recuerden revolviendo seguido.
  2. En un bol batimos las 2 yemas con el resto de azúcar hasta cremar. Yo lo hice con batidora para que fuera más rápido y se desintegrara mejor el azúcar. Recuerdo que mamá lo hacía a mano y estaba un buen rato haciendo la famosa yemada. Cuando está cremoso añadimos la vainilla y batimos un poco más para mezclar.
  3. Cuando la leche hirvió por 10 minutos sacamos un cucharón y se lo agregamos a las yemas, mezclamos bien.
  4. Y añadimos esa mezcla a la leche, integramos y cocinamos 4 minutos o hasta que prueben el punto del arroz y esté a su gusto. Siempre removiendo. Apagamos el fuego y dejamos reposar.
  5. Mientras tanto se va enfriando nuestro arroz con leche hacemos el merengue. Y esta parte es opcional. Si no les gusta solo pasan el arroz a un bol de vidrio que aguante calor y listo. Si les gusta con merengue aquí van los pasos. Mezclamos las dos claras con 4 cucharadas de azúcar en una ollita. Llevamos a fuego muy bajito hasta que apenas esté tibio, comprobamos con la yema de un dedo.
  6. Cuando lo notamos tibio lo pasamos a un bol y de inmediato comenzamos a batir a máxima velocidad y por 8 minutos. Nos queda un merengue bien firme.
  7. Añadimos la mayoría del merengue a la ollita con el arroz y lo integramos suavemente. No pasa nada que aún esté muy tibio. Reservamos un poco de merengue para poner al servir.
  8. Lo pasamos a un bol de vidrio o a potes individuales. Le añadimos canela en polvo a gusto.
  9. Con merengue por encima para el que guste. Sumamente delicioso!

As your experience as well as confidence expands, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet and also adapt your diet to your individual preferences with time. Whether you intend to offer a recipe that makes use of less or more components or is a little bit more or less zesty, you can make easy changes to attain this objective. To put it simply, start making your recipes on time. As for basic cooking abilities for beginners you do not require to discover them but only if you grasp some basic food preparation techniques.

This isn't a complete guide to quick as well as very easy lunch dishes however its great food for thought. With any luck this will obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Any-night-of-the-week Arroz con leche de mi infancia con merengue. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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